Петрівський РПД протягом 2013-2014 проводив роботу як за рішенням сесії ОПД так і за власним планом роботи.
Протягом звітного періоду було проведені певні заходи згідно рішення сесії ОПД:
1. В рамках проекту «Нам 75» було проведено пошукову роботу ровесників області, за підсумками якої випущені буклети, створені презентації, зняті відеоролики про людей, яким виповнилося 75 років. Найвідомішою ровесницею Кіровоградської області в нашому районі є гордість освіти всієї України – учитель початкових класів Балахівської ЗШ Логачевська Світлана Панасівна.
2. Надана волонтерська допомога людям похилого віку протягом осінньо-весняних господарських робіт. Робота волонтерських загонів у нас налагоджена і працює в системі протягом усього року.
3. В рамках проекту «Скарбничка добрих справ» проведено традиційну щорічну акцію «Поділись своїм теплом», під час якої зібрано речей та передано територіальному центру соціального обслуговування на суму 250 грн. вагою 100 кг, та реалізовано проект «Двір мого дитинства. Галерея добрих справ». В рамках цього проекту учні шкіл району робили добрі справи починаючи зі свого двору, потім шкільного двору та вулиць населеного пункту.
4. Взяли участь у підтримці проекту «Чистоквест» районної громадської організації «Однодумці» по аналогії до проекту “Let’s do in Ukraine”. На жаль, виграти даний проект не вдалося.
Також в рамках реалізації власного плану роботи Петрівським РПД проведено:
1. Засідання круглого столу за підсумками роботи по проекту «Зірка пам’яті», в якому взяли участь:
• найактивніші представники волонтерських загонів шкіл району;
• Панета Тетяна Григорівна – заступник голови Петрівської райдержадміністрації;
• Гіюк Олег Володимирович – голова Петрівської районної організації ветеранів України;
• Заудальський Іван Павлович – ветеран Великої Вітчизняної війни.
2. Ток-шоу «100 запитань дорослого» пройшло на базі Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Ток-шоу відбулося за участі:
• Біденко Тетяни Григорівни – спеціаліста районного центру зайнятості;
• Лівак Яни Сергіївни – начальника відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації.
Зустріч проходила напередодні свята, яке особливо стосується молоді – Дня студента, яке відмічають 17 листопада, тому тема ток-шоу стосувалася профорієнтації та студентського життя.
3. Проведено засідання ради лідерів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», де головний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Лугова провела для активу РПД тренінгове заняття «Що ми розуміємо під насильством?».
4. 22 січня 2014 року відбулася чергова сесія районного парламенту дітей. Ця сесія була тематична і присвячена відзначенню 95-річчя Акту злуки УНР та ЗУНР. Гостем сесії був головний спеціаліст відділу молоді та спорту Петрівської райдержадміністрації Дейлік Сергій Віталійович, який ознайомив юних парламентарів з історією об’єднання українського народу в єдину державу.
5. Вже стало доброю традицією щороку у березні проводити районний фестиваль дитячої художньої самодіяльності «Інгулецька росинка», який відкриває нові таланти у вокальному, хореографічному, естрадному та театральному жанрах. Ведучими відбіркових турів у освітніх округах були члени шкільних комісій з питань дозвілля.
6. 15 квітня був проведений щорічний районний конкурс «Лідер року». Конкурсанти демонстрували навички публічного виступу в діловому стилі, презентували колективні творчі справи, які були проведені в їхніх навчальних закладах, змагалися в інтелектуальних здібностях у конкурсі «Інтелект + реакція», демонстрували вміння висловлювали власну думку в конкурсі «Оратор», рекламували свій «товар» за тематикою учнівського самоврядування в конкурсі «Ярмарок цікавих ідей і пропозицій» та розкривали себе як творчу особистість у конкурсі «Штрихи до портрета лідера». Перемогу здобула Кравченя Ольга, голова комісії з питань дисципліни і порядку Шкільного Парламенту дітей Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка нагороджена грамотою відділу освіти районної державної адміністрації.
7. На жаль, з відомих нам причин не проводяться поки що роботи за проектом «Набережна закоханих», тому ми не в змозі реалізувати свою частинку, а саме клумбу, в рамках даного проекту. Сподіваємося, що стабілізація економічного стану в країні, дасть змогу продовжити реалізацію даного проекту.
Тепер нас попереду чекає найцікавіший традиційний захід, що проводиться Петрівським РПД за підсумками роботи за рік, це фестиваль дитячих громадських організацій. Запрошуємо усіх бажаючих взяти в ньому участь.
Дякую за увагу!